Bedrijfsadressen 2021-09-15T16:39:50+02:00

Bedrijfsadressen

Op zoek naar bedrijfsadressen voor direct mailing of acquisitie?

B2B Adressen biedt je toegang tot meer dan 100 actuele databases. Stel je ideale mailinglijst met bedrijfsadressen samen door te selecteren op basis van branche.

Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Zakelijke adressen kopen met relevante marketinginformatie afgestemd op je doel

Het adressenbestand dat je inzet is allesbepalend voor het resultaat van je marketingcampagne, marktonderzoek of acquisitie. De totale database van B2B Adressen bevat meer dan 3 miljoen adressen. Ga zo gericht mogelijk te werk en bepaal heel specifiek je doelgroep. Is dit een marktsegment zoals de gezondheidszorg of detailhandel? Of zijn jouw ideale prospects te selecteren aan de hand van bepaalde branches bijvoorbeeld architecten of hotels? Koop gemakkelijk jouw zakelijke adressen voor de branche die voor jou interessant is.

In de bouwnijverheid zijn in totaal ruim 223.000 bedrijven actief. Het betreft hier vooral kleinere bedrijven. In de bouw zijn ook zeer veel ZZP-ers werkzaam. Meer dan 80% van de bedrijven in de bouw is 1 tot 4 medewerkers groot.

De ICT- sector met  93.000 adressen groeit al meer dan 10 jaar behoorlijk. De grootste groep binnen deze sector bestaat uit bedrijven actief in het ontwikkelen, produceren en uitgeven van software.

In de Nederlandse detailhandel werken bijna 880.000 mensen in 175.000 bedrijven. Hiermee is de detailhandel de grootste werkgever in Nederland. B2B Adressen levert naast Nederlandse bedrijven in detailhandel ook de gegevens van alle detailhandel in Europa en daarbuiten.

Hoewel zeer veel bedrijven (290.000) onder de financiële dienstverlening vallen, betreft het hier merendeels beheer- en pensioen BV’s die geen economische activiteit kennen buiten het beheren van gelden. De bijbehorende werkmaatschappijen vallen onder andere marktsectoren.

Binnen de gezondheids- en welzijnszorg zijn ruim 270.000 adressen te leveren van o.a. ziekenhuizen en revalidatiecentra, tandartspraktijken maar ook thuiszorg en lokaal welzijnswerk.

In de groothandel branche zijn in totaal ruim 117.000 bedrijven actief, verdeeld in branches en subbranches op basis van producten waarin zij handelen. Bijna een derde van de bedrijven zijn groothandel in de non-food sector. Bedrijven in de groothandel branche hebben veelal minder dan 10 medewerkers.

Binnen de horeca zijn ruim 78.000 adressen te leveren van o.a. hotels, hotel-restaurants, pensions en conferentie-oorden maar ook Kantines, contractcatering en Café’s.

In de industrie zijn in totaal ruim 85.000 bedrijven actief. De bedrijven zijn onderverdeeld in veel verschillende branches. Een selectie op branche is dan ook heel zinvol.

Bedrijven met kantoor aan huis worden ook wel SoHo (Small Office Home Office) genoemd. 70% van de SoHo’s heeft de rechtsvorm Eenmansbedrijf. Ruim 70% werkt ook daadwerkelijk alleen, de overige SoHo’s hebben 1, 2 of 3 medewerkers in dienst. In totaal zijn er ongeveer 85.000 SoHo’s.

De meest gehanteerde definitie van het MKB gaat uit van bedrijven tussen de 5 en de 200 werknemers. Van alle Nederlandse bedrijven valt 99 procent in de categorie mkb.

Dit adressenbestand met 124.000 gegevens van onderwijsinstellingen biedt verschillende selectiemogelijkheden waaronder gewoon onderwijs of speciaal onderwijs. Daarnaast zijn ook branches als sport- en recreatieonderwijs, auto- en motorrijscholen en bedrijfsopleiding en -training is dit segment opgenomen.

Binnen het onroerend goed segment vallen maar liefst 62.000 adressen. Door de vele wijzigingen in de onroerend goed sector is het van groot belang toegang te hebben tot een up-to-date en goed onderhouden database.

De persoonlijke dienstverlening is een sector waarin veel bedrijven hun activiteiten van huis uit verrichten en daarmee dus ook hun bedrijf aan huis hebben. Voor bijna 30% van het totaal aantal bedrijven dat actief is in deze sector is dit van toepassing. In totaal spreken we over ruim 95.000 bedrijven, waaronder ± 90.000  bedrijven met minder dan 5 werknemers in dienst.

Binnen de sector sport en recreatie zijn in totaal bijna 70.000 adressen beschikbaar en kunnen onder meer sportaccommodaties, sportverenigingen, VVV-kantoren, dansscholen, dierentuinen, theaters en schouwburgen worden geselecteerd.

Deze sector met 69.000 adressen omvat een vrij breed assortiment aan verschillende branches waaronder goederenvervoer over de weg, vrachtvaart en de reisbranche

De zakelijke dienstverlening is de sector waarin verreweg de meeste Nederlanders hun emplooi vinden. In totaal spreken we over ongeveer 615.000 bedrijven, waaronder ± 342.000 eenmanszaken, 215.000 BV’s en 28.000 VOF’s. Het betreft hier vooral kleinere bedrijven.

Heb je graag hulp bij het samenstellen van je adressenbestand? Stuur ons een mail of bel +31 (0)88 250 33 00

Welke gegevens mogen niet ontbreken in je adressenbestand?

Als je zakelijke adressen gaat kopen, kun je ervoor kiezen om naast de post- en/of straatadressen nog andere kenmerken mee te laten leveren die van meerwaarde zijn in je campagnes. Wil je bijvoorbeeld je mailing nabellen, dan is het handig dat je meteen telefoonnummers aan je bestand laat toevoegen. Maar ook gegevens als werknemersklasse of websiteadres kunnen interessant voor je zijn. Een greep uit de selectiekenmerken:

  • B2B of B2C gericht
  • Franchisegever of -nemer
  • Gevestigd in een bedrijvenverzamelgebouw
  • Hoofdkantoor of filiaal

Goed om te weten: je kunt je klantenbestand ook laten verrijken met de waardevolle kenmerken van B2B Adressen.

Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Bedrijfsadressen van specifieke doelgroepen

De gebruikelijke branches zijn ingedeeld naar SBI code. SBI staat voor Standaard Bedrijfsindeling en is opgesteld door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarnaast biedt B2B Adressen zeer specifieke doelgroepen aan voor een nog gerichtere benadering van je prospects. Daarom koop je jouw bedrijfsadressen bij B2B Adressen.

Wereldwijd 1.029.555 Hotels
Europa    547.081 Hotels
Amerika    294.236 Hotels
Azië 134.498 Hotels
Afrika  20.895 Hotels
Oceanië      32.812 Hotels
  • ± 3.000 bedrijven per maand
  • Pieken in januari en september
  • Voornamelijk zakelijke dienstverlening en bouw
  • In totaal zijn er 21.000 economisch actieve bedrijven met een webshop in Nederland
  • De grootste groep, ± 4.000 bedrijven bevindt zich in de kleding-/ modebranche
  • Ook de huis- en tuinartikelenbranche is sterk vertegenwoordigd: ± 3.100
apotheekhoudende huisartsen 551
niet-apotheekhoudende huisartsen 8.888
waarnemend huisartsen 836
huisartsenpraktijken apotheekhoudend 376
huisartsenpraktijken niet-apotheekhoudend 4.309
gezondheidscentra 403
huisartsenpost 105

Bekijk ook de data services van B2B Adressen

Een offerte maken wij geheel vrijblijvend voor je op. Voor bestellingen van adressenbestanden van bedrijven in Nederland hanteert B2B Adressen een minimum orderbedrag van €750 excl. btw.

Contactgegevens

B2B Adressen B.V.

Burgemeester Stramanweg 63
1191 CX Ouderkerk aan de Amstel

T. +31(0)88-250 33 00
E-mail: info@b2badressen.nl

Locatie B2B Adressen