Optimaliseer je organisatie met de B2B API 2021-06-22T14:38:22+02:00

Project Description

Optimaliseer je organisatie met de B2B API

Wat is een API?

Een API (Application Programming Interface) maakt het mogelijk voor 2 systemen om met elkaar te communiceren in de vorm van het onderling uitwisselen van gegevens. Dit gebeurt  vaak via een zogeheten webservice ofwel, een API op afstand.

API

Hoe werkt de B2B API?

 

De B2B API is een directe koppeling die ervoor zorgt dat je backoffice software direct kan communiceren met de adressendatabase van B2B Adressen. Kortom, met de B2B API heb je realtime en op afstand toegang tot het complete Nederlandse bedrijfsleven, inclusief interessante bedrijfskenmerken die je kunt inzetten voor marketingdoeleinden. De API is zo gebouwd dat je systemen en waardevolle informatie ten alle tijden veilig zijn doordat de toegang is afgeschermd.

De API is zeer gebruiksvriendelijk. Door het invoeren van een bedrijfsnaam of adres, roep je snel en eenvoudig alle bijbehorende gegevens op, van telefoonnummer tot aan perceeloppervlakte. Deze werkwijze is ook heel geschikt om in te zetten bij webformulieren, je CRM systeem of je ERP omgeving. Het belangrijkste voordeel van het gebruik van de B2B API is dat het je heel veel tijd bespaart. Daarnaast werk je altijd met de meest up-to-date gegevens.

Onderstaand de toepassingen op een rij:

  • Zoekfunctie

Met de zoekfunctie van de B2B API zoek je bijvoorbeeld op basis van bedrijfsnaam of -adres alle bedrijfsinformatie erbij die verder beschikbaar is. Zo kun je gericht interessante prospects bellen of bepaal je aan de hand van de informatie de mate van potentie van prospects. De zoekfunctie maakt je marketing- en salesinspanningen een stuk efficiënter.

  • API & CRM

Gebruik je de B2B API in combinatie met je CRM systeem, dan kun je erop vertrouwen dat de informatie die je gebruikt, actueel en compleet is. Dit zijn belangrijke eigenschappen, vooral als je bedenkt waar je het CRM systeem allemaal voor gebruikt! Bovendien heb je in een handomdraai een nieuwe relatie aan het CRM systeem toegevoegd omdat je niet alle informatie zelf hoeft in te geven. En van eventuele verhuizingen, naamswijzigingen etc. ben je snel genoeg op de hoogte.

  • API & ERP

De API in combinatie met je ERP systeem vergemakkelijkt je logistieke, administratieve en financiële werkzaamheden. Je bent namelijk beter in staat je offertes, orders, facturen en leveringen overzichtelijk te organiseren. Wanneer je ERP omgeving communiceert met de B2B database, verlopen je bedrijfsprocessen optimaler. Je maakt in al je processen gebruik van eenduidige en correcte gegevens.

  • API voor webformulieren

Om de drempel voor het invullen van webformulieren voor websitebezoekers zo laag mogelijk te maken, is het zinvol de B2B API toe te passen. De API voor webformulieren vult de gevraagde gegevens op formulieren zo veel mogelijk automatisch in vanuit de B2B database.

Wil je meer weten over de B2B API? Mail ons of bel +31 (0)88 250 33 00